mandag 31. august 2009

Repetisjonsoppgaver kap.3

1) En strategi er en plan om hvordan noe skal utføres. Ofte veldig konkret.
2) En kommunikasjonsstrategi er mer konkret enn en informasjonsplan.
3) Fasene i en kommunikasjonsplan: forankring, situasjonsanalyse, planlegging av tiltak, gjennomføring og evaluering.
4) Hva hver fase dreier seg om - forankring: virksomheten skal ha et mål med strategien, og arbeidere skal kjenne til målet, og være involvert i prosessen.
Situasjonsanalyse: liste over virksomhetens sterke og svake sider.
Planleggingsfase: vi gjør målene mer konkrete enn i forankringsprosessen.
Gjennomføring: gjennomføring av aktiviteter som er planlagt.
Evalueringsfasen: evaluerer om målene er oppnådd og gjennomført på en god måte.
5) Krisekommunikasjon er kommunikasjon som kanskje er vanskelig, men som er nødvendig for å få en krise til å bli oppløst. Om en krise skjer, er det viktig å ha en plan på hvordan den skal bli løst, derfor legger mange virksomheter planer på krisekommunikasjon.

tirsdag 25. august 2009

mandag 24. august 2009

Kapittel 1 - Informasjon og samfunnskontakt

Oppgaver side 19

1) Informasjon og samfunnskontakt er organisasjoners planlagte kommunikasjon med omgivelsene. Det er organisasjoner som driver med det.

2) Det er nødvendig for en organisasjon og drive med informasjon og samfunnskontakt fordi de har behov for å kommunisere med omgivelsene. Slik får de kontakt med omverdenen, de som er interesserte i det de gjør, og andre, som kanskje er nydgjerrige.

3) PR er ikke helt det samme som informasjon og samfunnskontakt fordi PR er opptatt av å bygge positive forbindelser, mens informasjon og samfunnskontakt kan ha en videre målsetning. Informasjon og samfunnskontakt kan ha som mål å komme i dialog med publikum eller informere noen om deres rettigheter. Da har informasjonen et med nøytralt siktemål.

4) En organisasjon som skal drive informasjon og samfunnskontakt, må danne seg et bilde av hvem de ønsker å nå. Typiske omgivelser kan deles inn i forskjellige målgrupper: nærmiljøet, journalister, offentlige myndigheter, finansmiljøer eller kundegrupper.

5) Med en interessent mener vi en som er interessert i det en driver med, og vil kommunisere om. Man kan dele interessenter opp i forskjellige grupper: normsettere, tilførere, mottakere, allierte, ad hoc-allierte. En interessegruppe er for eksempel organisasjoner som har sterke interesser i en bestemt sak.

6) Med ”den offentlige mening” mener vi det folk flest mener om en sak. ”Folk flest mener…” eller ”Det norske folk mener…”

7) Et PR-byrå hjelper organisasjoner med å tilrettelegge og styre kommunikasjon. De hjelper i gang med å lage reklamer og å formidle informasjon.

8) Omdømme er et annet ord for rykte. Det er hvordan folk oppfatter for eksempel organisasjonen, hvordan den blir pratet om og hva folk syns om den.

søndag 23. august 2009

Hei, hei, hei, hei, her kommer gutta som har vaska seg, seg, seg, seg,
her kommer gutta som bom, bom, bom,
hei, hei, hei, hei, her kommer gutta som har vaska,
som har vaska seg, og torsk.